Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη | Πόρτα – πόρτα η παροχή βοήθειας και στη δεύτερη καραντίνα

Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη

Πυρετωδώς εξακολουθούν να εργάζονται και εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού οι υπάλληλοι, που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, με κύριο μέλημα, όπως και στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, κανείς δημότης να μην μείνει μόνος και αβοήθητος.

Με φόντο τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου διευρύνεται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν ανάγκη, πρωτίστως άνθρωποι ευάλωτοι, οι οποίοι ζουν μόνοι τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν.

Προτεραιότητα έχουν, επίσης, άτομα με κινητικές δυσκολίες, όπως και άτομα, που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αγαθά για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” – «Μείνε σπίτι, ερχόμαστε εμείς»

Με πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας, οι άνθρωποι του προγράμματος συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, με τη διανομή τροφίμων, φαρμάκων ή εγγράφων και πιστοποιητικών από τα ΚΕΠ.

Στον δήμο λειτουργούν τέσσερις δομές του προγράμματος. Συγκεκριμένα:

  • Α΄ ΔΟΜΗ ΠΥΛΑΙΑΣ – τηλ. 2310 321546
  • Β΄ ΔΟΜΗ ΠΥΛΑΙΑΣ – τηλ. 2310904747
  • ΔΟΜΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ – τηλ. 2310 343662
  • ΔΟΜΗ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ – τηλ. 2313302034

ΤΗΛΕΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, με ασφάλεια από το σπίτι

Το ΚΕΚΠΑΠ προσφέρει στους δημότες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη την υπηρεσία της Τηλεφυσικοθεραπείας. Μέσω τηλεδιάσκεψης, ο φυσικοθεραπευτής έρχεται σε επαφή και παρέχει βοήθεια σε ασθενείς, που νοσούν και έχει μειωθεί η φυσική τους δραστηριότητα, και σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα, που δεν μπορούν να συνεχίσουν την φροντίδα τους.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2310 331093.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – Λειτουργεί κανονικά και στην καραντίνα

Το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη εξακολουθεί να διανέμει προϊόντα στους ωφελούμενούς του και στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)». Οι ωφελούμενοι ενημερώνονται τηλεφωνικά και με την αποστολή sms. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στη δομή ηλεκτρονικά, με την ταυτόχρονη επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: pantopoleio@pilea-hortiatis.gr ή εναλλακτικά, αυστηρά κατόπιν ραντεβού, στην Αγίου Χριστοφόρου 1, 55534, Πυλαία (1ος όροφος). Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 921648, 2310 948 639.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – Προνοιακά επιδόματα στους αδύναμους συμπολίτες μας

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη εξυπηρετεί όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση ηλεκτρονικά (ή κατόπιν ραντεβού, μόνο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις) για επιδόματα, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Επίδομα Στέγασης και τα Προνοιακά Επιδόματα Αναπηρίας. Υπενθυμίζεται ότι παρατάθηκε για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ) και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

Όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν ή να αιτηθούν για επιδόματα, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας τηλεφωνικά στο 2310 909216 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: k.koinotitas@pilea-hortiatis.gr.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – «Είμαστε εδώ για να σε ακούσουμε»

Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής συμβουλευτικής υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 15:00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 331093 και 2313 302035 και για έκτακτη ανάγκη 6948044380 (και Σαββατοκύριακο). 

«Μέσα στον φόβο και την ανασφάλεια, που προκαλεί η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, είναι σημαντικό να ξέρεις πως κάποιος σε νοιάζεται. Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον! Στρέφουμε την προσοχή μας σε ανθρώπους μοναχικούς, σε προχωρημένη ηλικία ή με μειωμένες ικανότητες. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για όσους και για όσο χρειαστεί. Είμαι βέβαιος πως, οι άνθρωποι του δήμου μας, για μία ακόμη φορά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, φτάνοντας ως εκεί, που αντέχουν όχι μόνον τα πόδια τους, αλλά κυρίως η καρδιά τους!», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ι. Καϊτεζίδης.

«Έχουμε τη βεβαιότητα ότι, με υπευθυνότητα, πιστή τήρηση των μέτρων, κοινωνική αλληλεγγύη και αισιοδοξία, θα ξεπεράσουμε την παρούσα κρίση και θα επανέλθουμε γεροί και δυνατοί στην κανονικότητα, που βίαια και απρόσμενα στερηθήκαμε», σημείωσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη.

Share