Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Σύγχρονη Μονάδα απομαγγανοποίησης για καθαρό νερό

Με επένδυση 200.000 ευρώ «ξεδίψασε» το Φίλυρο

Ι. Καϊτεζίδης: «Η αυτοψία μου στη μονάδα επιβεβαίωσε ότι βάλαμε τέλος στα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στο Φίλυρο »

Τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων του Φιλύρου έβαλαν ΔΕΥΑΧ και δήμος με τη λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης μονάδας απομαγγανοποίησης που διασφαλίζει την παροχή πόσιμου νερού στις βρύσες των συνδημοτών μας.

Ο δήμαρχος επιθεώρησε τη νέα Μονάδα και είδε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της. Μάλιστα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του συνολικά για τη λειτουργία της. «Χάρις στις γρήγορες ενέργειες του δήμου και της ΔΕΥΑ Χορτιάτη βελτιώσαμε την ποιότητα του πόσιμου νερού και ταυτόχρονα αποκαταστήσαμε την απρόσκοπτη υδροδότηση της περιοχής. Λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τους κατοίκους το περσινό καλοκαίρι. Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι ο δήμος, κόντρα στις δυσκολίες της εποχής είναι παρών και με τις δράσεις του βελτιώνει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Ακόμη όμως καλύπτουμε και τις ανάγκες του άμεσου μέλλοντος που θα είναι αυξημένες αφού ο τόπος μας θα φιλοξενήσει το παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η κατασκευή του νοσοκομείου, εκτός από περηφάνια μας γεμίζει και με την ευθύνη της διασφάλισης των υποδομών που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου του 2019, το Φίλυρο που δοκιμάστηκε σοβαρά από προβλήματα υδροδότησης πήρε τελικά νερό με εντολή δικαστηρίου, αφού ο δήμος είχε αναγκαστεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να προφυλάξει την υγεία των δημοτών και να προασπίσει το δικαίωμά τους στο πόσιμο νερό.

Οι «υδάτινες πληγές» του Φιλύρου αναμένεται να κλείσουν οριστικά με την πλήρη ένταξη της περιοχής στο δίκτυο της ΕΥΑΘ, διαδικασία για την οποία ο δήμαρχος Ι. Καϊτεζίδης βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ και προσωπικά με τον πρόεδρό της καθηγητή Άγι Παπαδόπουλο αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο Άνθιμο Ανανιάδη, με το χρονοδιάγραμμα να συνδέεται με την αποπεράτωση του νέου μεγάλου διυλιστηρίου της ΕΥΑΘ.

Την ίδια ώρα, δρομολογήθηκε από τον δήμο μας το μεγάλο έργο της αντικατάστασης όλου του δικτύου του Φιλύρου που θα κατασκευαστεί από την αρχή και μάλιστα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και με συστήματα ηλεκτρονικής διαχείρισης του νερού, ύψους 13 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», έτσι ώστε να «στεγανοποιηθούν» οι διαρροές στο δίκτυο.

Κατά την αυτοψία τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη συνόδευαν ο πρόεδρος και διευθυντής της ΔΕΥΑΧ Ν. Χατζηαντωνίου και Σ. Δαφέρμος, ο αντιδήμαρχος Γ. Ντίτσιος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λ. Αντωνιάδης, ο πρόεδρος Δ.Σ. Μ. Γεράνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φιλύρου Γ. Ταρασίδης και Γ. Ζελίδου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share