Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη | Σύντομα σε λειτουργία το ΚΕΠPlus

Δυναμικό «παρών» δηλώνει και πάλι ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, μέσα από το επόμενο βήμα της ηλεκτρονικής μεταρρύθμισης, που δίνει τη δυνατότητα χρήσης μίας νέας υπηρεσίας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Το προβάδισμα που έδωσε η πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών στην ιστοσελίδα του δήμου, γλίτωσε εκατοντάδες δημότες από την ταλαιπωρία στα γκισέ, ανέδειξε τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη σε παράδειγμα καλής πρακτικής και τον κατατάσσει σήμερα στην πρωτοπορία της ψηφιακής μετάβασης σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ένα προβάδισμα, το οποίο αναγνώρισε κατά την επίσκεψή του στις υπηρεσίες του δήμου και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς, αλλά και επιβεβαιώνεται σήμερα με την ένταξη του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στο καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα ΚΕΠPlus, στο οποίο συμμετέχουν επιλεγμένοι δήμοι όλης της χώρας.

Σύμφωνα με το πιλοτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του ΚΕΠPlus, θα δημιουργηθεί και θα τεθεί σε εφαρμογή, τις επόμενες εβδομάδες, υπηρεσία παροχής υπηρεσιών από τα ΚΕΠ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, μέσω βιντεοκλήσεων, το ΚΕΠLive, που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και από άλλους τομείς, καθώς οι ενότητες της πληροφόρησης που θα δίνονται θα είναι θεματικές.

Στα ειδικά «γκισέ» για επιχειρήσεις, που θα δημιουργηθούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), οι επιχειρηματίες θα μπορούν να ενημερώνονται και να εξυπηρετούνται είτε δια ζώσης είτε μέσω εργαλείων τηλεδιάσκεψης.

Επιπλέον, και ειδικά για τις start ups επιχειρήσεις, μέσα από ειδικές ηλεκτρονικές πλατφόρμε,ς θα δίνεται άμεση, αξιόπιστη και στοχευμένη πληροφόρηση, θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε ψηφιακές εκθέσεις, που παρουσιάζουν στοιχεία για την κατάσταση μετά την υγειονομική κρίση, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης και για θέματα που αφορούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω του προγράμματος ΚΕΠPlus, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΕΒ). Συμμετείχαν οι υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς (αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών) και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (αρμόδιος για τα θέματα ψηφιακής στρατηγικής και την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας), ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, o πρόεδρος του ΣΒΕ, Α. Σαββάκης, ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Γ. Κωνσταντόπουλος, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, καθώς και δήμαρχοι και επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας.

«Στηρίζαμε εξαρχής και εξακολουθούμε να στηρίζουμε ενεργά και με όλες μας τις δυνάμεις την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τη μετάβαση στην ψηφιακή διακυβέρνηση, γιατί αποτελούν εθνική ανάγκη. Μπορούν να γίνουν το όχημα της προόδου που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή. Ο δήμος μας, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, δίνει και πάλι το παράδειγμα καλής πρακτικής σε πανελλήνιο επίπεδο. Συμμετέχουμε με ενθουσιασμό στο πιλοτικό πρόγραμμα ΚΕΠPlus, με στόχο να μειώσουμε περαιτέρω τη γραφειοκρατία, να δημιουργήσουμε φιλικό και άμεσο δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στις υπηρεσίες και τους επαγγελματίες μας, να ανοίξουμε νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα, να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», επισήμανε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Share