Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη | Τελετή βράβευσης του «URBAN MARATHON» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «VICINITY- ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έξυπνες συσκευές στην υπηρεσία της υγείας

Καινοτομεί για άλλη μία φορά ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, συμμετέχοντας σε δράσεις με χρήση νέων τεχνολογιών, που έχουν στόχο την προαγωγή της φυσικής άσκησης ατόμων Μέσης Ηλικίας και τη βελτίωση της υγείας τους.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό «URBAN MARATHON», έναν πρωτότυπο παιγνιώδη διαγωνισμό συλλογής πόντων με τη χρήση νέων τεχνολογιών και τη δωρεάν παρακολούθηση από διατροφολόγο και προπονητή, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πιλοτικού έργου «VICINITY – Ανοιχτό Δίκτυο Εικονικής γειτονιάς για τη σύνδεση Διαδικτυακών Αντικειμένων». Στο έργο ο δήμος μας συμμετείχε ως δήμος – πιλότος,  σε συνεργασία με 15 εταίρους από την Ευρώπη, μαζί με το Ινστιτούτο  Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ), την Εταιρία ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ και τον όμιλο ΟΤΕ  ενώ οι ωφελούμενοι έφτασαν τους 50.

Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να προάγει την άσκηση και να βελτιώσει την υγεία του ωφελούμενου μέσω της διατροφής που παρακολουθείται από εξειδικευμένο προσωπικό (διαιτολόγο), αλλά και με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Στους ωφελούμενους μοιράστηκαν «έξυπνα ρολόγια» ελέγχου (wearable fitness trackers), με σκοπό να μετρηθεί η δραστηριότητά τους κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Ακόμη, «έξυπνες συσκευές» μέτρησης του βάρους και συσκευές λήψης σήματος παρουσίας «beacons», που τοποθετήθηκαν σε δημοτικούς χώρους άθλησης, είχαν τη δυνατότητα να αλληλοεπιδρούν στο πρόγραμμα, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν έναν πιο ενεργό και υγιή τρόπο διαβίωσης και απονέμοντάς τους πόντους μέσα από αγώνες και δράσεις του δήμου. Μια τέτοια δράση ήταν ο Μαραθώνιος Πόλης «URBAN MARATHON» στο πλαίσιο του 5ου «Panorama Charity Fun Run», που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, και στο οποίο οι συμμετέχοντες κέρδισαν  επιπλέον πόντους και βελτίωσαν την κατάταξή τους.

Νικήτρια  του διαγωνισμού αναδείχτηκε η Κωνσταντία Χατζηνικολάου, η οποία σε μια τελετή που έγινε στο γραφείο του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, βραβεύτηκε για την καλή της επίδοση.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους έλαβαν μέρος. Με τη συμμετοχή μας σε αυτόν τον πρωτότυπο διαγωνισμό στέλνουμε δύο μηνύματα. Πρώτον, ότι ο στόχος της προαγωγής της φυσικής άσκησης ατόμων Μέσης Ηλικίας, της πρόληψης αλλά και της βελτίωση της υγείας είναι αξίωμα για τον δήμο και τους δημότες μας. Δεύτερον, ότι η χρήση νέων τεχνολογιών και οι καινοτόμες εφαρμογές παραμένουν προτεραιότητα της διοίκησής μας», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος τόνισε ότι το εξαιρετικά επιτυχημένο αυτό μοντέλο άσκησης θα επαναληφθεί και στη φετεινή σεζόν με δαπάνες του δήμου.

Share