Δήμος Σερβίων: Προώθηση συμμετοχής των νέων στα κοινά μέσω του προγράμματος Active citizens fund

Προώθηση συμμετοχής των νέων στα κοινά μέσω του προγράμματος Active citizens fund
Σήμερα Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Active citizens fund, με τίτλο: «YOUTH REACTION (YOUTH in REmote areas become ACTive citizens and take actION)», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σερβιών.

H εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Active citizens fund, με τίτλο: «YOUTH REACTION (YOUTH in REmote areas become ACTive citizens and take actION)», αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον Δήμο Σερβιών σήμερα Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου.

Δείτε το Πρόγραμμα της εναρκτήριας εκδήλωσης ΕΔΩ.

Active citizens fund

Το πρόγραμμα Active citizens fund, με τίτλο: «Youth Reaction», έχει ως στόχο την εκπαίδευση και ενδυνάμωση των νέων που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, νέοι ηλικίας 18 έως 30 ετών που κατοικούν στους Δήμους Ζίτσας, Σερβιών, Νέας Προποντίδας και Νάξου, θα εκπαιδευτούν πάνω στους τρόπους εμπλοκής με τα κοινά και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, θα συγκροτήσουν Συμβούλια Νέων, όπου θα μιλήσουν, θα ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις και, τέλος, θα συνδιαμορφώσουν μία τοπική ατζέντα με προτάσεις πολιτικής που μπορούν να εφαρμοστούν στους Δήμους στους οποίους κατοικούν.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του έργου θα παραχθούν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Δημιουργία μεθοδολογίας ενεργοποίησης και συμμετοχής των νέων στα κοινά,
  • Κατασκευή προγράμματος κατάρτισης και εκπαιδευτικού υλικού για τους νέους,
  • Υλοποίηση e-learning προγράμματος για τους νέους,
  • Δημιουργία τοπικής ατζέντας με προτάσεις πολιτικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την οργάνωση συζήτησης στρογγυλής τραπέζης ανοιχτού διαλόγου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί το Youth Reaction Week, όπου κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από τρεις εκδηλώσεις στους συνεργαζόμενους Δήμους, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τους τρόπους κινητοποίησης και ενδυνάμωσης νέων που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Share