Δήμος Τρικκαίων | Ετοιμάζεται η νέα «αυλή πολιτισμού» στα Τρίκαλα

Μία νέα «αυλή πολιτισμού» ετοιμάζει αυτές τις ημέρες ο Δήμος Τρικκαίων. Ολόκληρος ο χώρος δεξιά και πίσω από το Πνευματικό Κέντρο (από το Λαογραφικό Μουσείο, μέχρι τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την οδό Ζωγράφου) αναπλάθεται. Και μετατρέπεται σε ενιαίο χώρο, που ενοποιεί όλα τα στοιχεία μίας δυνάμει «Αυλής Πολιτισμού»: το παρακείμενο Λαογραφικό Μουσείο που ανακατασκευάζεται, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το ίδιο το Πνευματικό Κέντρο θα διαθέτουν μία χωριστή αυλή, διαθέσιμη για όλους/ες.

Με δάπεδο που αυτές τις ημέρες διαμορφώνεται, με ανακατασκευές και εργασίες στα παρτέρια, ο χώρος αποκτά ταυτότητα και θα αποτελεί, πλέον, μία ακόμη όαση πολιτισμού. Θα μπορεί να υποδεχθεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, από εκθέσεις βιβλίου μέχρι μικρές συναυλίες και, ταυτόχρονα, δεν θα επηρεάσει τα παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που πλέον θα αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα προς τη δική τους πλευρά. Επίσης, δίνεται μέγιστη έμφαση σε ειδική περιπατητική διαδρομή που εγκιβωτίζεται στον χώρο, με σαφή μέριμνα για ΑμεΑ. Έτσι, η προσβασιμότητα, όπως τόνισε η αντιδήμαρχος, κ. Βασιλένα Μητσιάδη, αποτελεί και στην πράξη «οδηγό» για αυτό το σημαντικό έργο για τα Τρίκαλα. Ταυτόχρονα, γίνονται και όλα τα σχετικά έργα υποδομής.

Τα χρήματα προέρχονται από τα ταμεία του Δήμου Τρικκαίων και το έργο εντάσσεται στις «Αστικές αναπλάσεις 2018-2019».

Μαζί με το Δημοτικό Ωδείο και τη δική του αυλή, ολόκληρη η περιοχή θα διαθέτει σε λίγο διάστημα 4 εμβληματικά κτήρια πολιτισμού και 2 εξωτερικούς χώρους για εκδηλώσεις και περίπατο.

Πλέον, τα Τρίκαλα κάνουν ένα ακόμη βήμα για τον πολιτισμό. Διευρύνουν τις πολιτιστικές υποδομές και «ανοίγουν» τον χώρο για να υπόσχονται περισσότερες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για Τρικαλινούς και επισκέπτες.

Share