Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Νεάπολης-Συκεών
Εβδομάδα Κοινωνικής Προσφοράς, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών από το Σάββατο, 5 έως και το Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021. Μόνο με ραντεβού η προσέλευση των εθελοντών.

Από το Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων ξεκινά το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, η δεύτερη ετήσια τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης και με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εθελοντών.

Με σύνθημα «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους», και ΜΟΝΟ με ραντεβού, από το Σάββατο, 5 έως και το Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021, οι εθελοντές αιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν για ακόμα μία φορά την κοινωνική τους ευαισθησία και αλληλεγγύη, προσφέροντας μία μεγάλη και πολύτιμη ανάσα βοήθειας στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη από αίμα ή αιμοπετάλια, ενώ, ταυτόχρονα, θα ενημερώνονται από ειδικά στελέχη για την προσφορά μυελού των οστών, οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.

«Η μεγάλη και συγκινητική προσέλευση εθελοντών και εθελοντριών στις τελευταίες αιμοδοσίες, που διοργανώσαμε εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, αποτέλεσε μία μεγάλη ανάσα βοήθειας και απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη είναι πολύ ανεπτυγμένα στοιχεία ανθρωπιάς στον δήμο μας, που δεν κάμπτονται, απεναντίας ενισχύονται, σε περιόδους κρίσεων», επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά τους ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παρή Γενίτσαρη, υπογραμμίζοντας ότι «Οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν διάλειμμα και δεν σταματούν ποτέ. Γι’ αυτό και εμείς δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, αλλά συνεχίζουμε να βοηθάμε. Τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία μας, όμως συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όσες και όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη»

«Δίνουμε αίμα, μυελό των οστών, αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, γινόμαστε δωρητές και δωρήτριες οργάνων. Είμαστε εδώ για όσους και όσες μας χρειάζονται. Για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, που στηρίζουν την ελπίδα τους σε μία σταγόνα από το πολύτιμο αίμα μας και δίνουν τη δική τους προσωπική μάχη στο παρασκήνιο του κορωνοϊού, και μάλιστα σε μία περίοδο, που στα νοσοκομεία μας καταγράφεται δραματική έλλειψη αίματος» σημειώνουν, καλώντας και παρακαλώντας τους πάντες να συμμετάσχουν στην Εκστρατεία Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του δήμου. «Να γίνουμε μία γροθιά, με τη δύναμη της ανθρωπιάς και της υπευθυνότητας, για τον μικρό, για τη μεγάλη, για το γονιό, για τον παππού, και τη γιαγιά, για τον φίλο και τη φίλη, για τον γνωστό και τη γνωστή, για τον άγνωστο και την άγνωστη…».

Το πρόγραμμα

Επειδή και αυτή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα: 2313 313 117 & 151 & 154.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΧΕΠΑ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021 (9 π.μ. – 2 μ.μ.): Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)
  • Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021 (8 π.μ. – 2 μ.μ.): Δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
  • Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 (10 π.μ. – 8 μ.μ.): Δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
  • Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021 (10 π.μ. – 8 μ.μ.): Δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
  • Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021 (9 π.μ. – 2 μ.μ.): Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)
  • Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021 (10 π.μ. – 8 μ.μ.): Δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
  • Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 (10 π.μ. – 8 μ.μ.): Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)
  • Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 (10 π.μ. – 8 μ.μ.): Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)
  • Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 (9 π.μ. – 2 μ.μ.): Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.

Share