«Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» Δήμου Κοζάνης | Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων

Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει, για έβδομη συνεχή χρονιά, στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2020, με κεντρικό σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Οι  δράσεις υλοποιούνται με στόχο την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Η δημοτική αρχή, εστιάζοντας σε περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η πράσινη μετακίνηση, η μείωση των ρύπων, η  κυκλοφοριακή αγωγή, η προσβασιμότητα, καθώς και η αυτόνομη και ασφαλής μετακίνηση, έχει αναλάβει μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Αγώνας δρόμου, διαδικτυακές ημερίδες, προβολή ταινίας, Stroller Workout και πεζοπορίες στοχεύουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση ενός οικολογικού τρόπου ζωής.

Το πρόγραμμα των δράσεων είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία. Παρά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις η διοργάνωση δεν αναστέλλεται, με τους Ευρωπαίους διοργανωτές να θεωρούν ότι ο θεσμός αποκτά ιδιαίτερη αξία την περίοδο της πανδημίας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων στον σύνδεσμο, που ακολουθεί: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος, τα παιδιά μπορούν να στείλουν ζωγραφιές ή τις ιδέες τους για «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» («Zero-emission mobility for all»). kozanimobilityweek@gmail.com

Δείτε το σποτ για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» του Δήμου Κοζάνης: https://youtu.be/vgz1HHegqrA

Share