Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις απαλλαγής δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

απαλλαγή δημοτικών τελών ηλεκτρονικά από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, διά της Αντιδημαρχίας Οικονομικών Υπηρεσιών, ενημερώνει ότι σε εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων, που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τίθεται σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αίτησης για την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη, για το διάστημα που βρίσκονται σε αναστολή.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των επιχειρήσεων γίνεται μέσω της πλατφόρμας των Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου (www.kordelio-evosmos.gr) και στον σύνδεσμο: Αίτηση για Απαλλαγή Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για Επαγγελματίες.  

Απαραίτητη προϋπόθεση υπαγωγής στο μέτρο για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη είναι οι  επιχειρήσεις  να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με εντολή Δημόσιας Αρχής, διότι αν δεν εμπίπτουν στους αντιστοίχους ΚΑΔ, οι αιτήσεις τους απορρίπτονται. 

Σημειώνεται ότι, για την ταχύτερη επεξεργασία των αιτήσεων από το Τμήμα Προσόδων, καλούνται οι επαγγελματίες να προβούν στην υποβολή των αιτήσεων απαλλαγής μέχρι τις 30 Μαρτίου, ημερομηνία που, ωστόσο, δεν είναι καταληκτική, καθώς το σύστημα παραμένει ανοιχτό για όλο το διάστημα ισχύς των μέτρων.

«Αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, θέτουμε σε λειτουργία ένα χρήσιμο εργαλείο για την άμεση και δίχως ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των πληττόμενων επιχειρήσεων του Δήμου μας, που βιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεων, που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, υλοποιώντας μέτρα στήριξης και έκτακτης οικονομικής ελάφρυνσης, τα οποία αφορούν όλο αυτό το διάστημα, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Κώστας Αμανατιάδης.

Share