«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021», από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου

Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021
Η 3η διοργάνωση των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» θα λάβει χώρα από την Παρασκευή, 24 μέχρι και τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού), στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε».

Γνωστοί chef θα δώσουν το «παρών», χαρίζοντας μοναδικές γεύσεις και μαγειρικές εμπειρίες, ενώ θα πραγματοποιηθούν ημερίδες γύρω από τη γαστρονομία της Κρήτης και την τουριστική ανάπτυξη, καθώς και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων. Παράλληλα, οι μουσικές εκδηλώσεις αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των φορέων και του κόσμο.

Ο χώρος των εκδηλώσεων θα λειτουργεί την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 23:00, και το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Πρόγραμμα «Heraklion Gastronomy Days 2021»
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου
  • 17:00 – 23:00: Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων.
  • 10:30: Ξενοδοχείο Aquila Atlantis – Ημερίδα με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη».
  • 18:00 – 19:00: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού μαγειρεύει παραδοσιακά και προσφέρει κρητικά όσπρια.
  • 19:00 – 20:00: Master Class με τον chef, Γιάννη Μπαξεβάνη, και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
  • 20:30 – 23:30: Κρητική μουσική με τους Χαΐνηδες.

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου
  • 12:00 – 23:00: Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων.
  • 12:00 – 13:00: Η Σχολή Μαγειρικής «Kappa Studies» ετοιμάζει κρητικά κεράσματα.
  • 13:00 – 14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη.
  • 18:00 – 19:00: Ο Σύλλογος «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» φτιάχνει «τόπια» (παραδοσιακά ζυμαρικά) και ζαχαρωτές μαντινάδες και κερνάει…
  • 19:00 – 20:00: Master class με το Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας και τον chef, Γιάννη Μπόσγα.
  • 20:30 – 23:00: Κρητική μουσική από τον Αντώνη Μαζοκοπάκη και το «Λαογραφικό Όμιλο Λ.& Μ. Χνάρη».

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου
  • 12:00 – 23:00: Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων.
  • 13:00 – 14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη.
  • 18:00 – 19:00: Τα «Ζαχαροπλαστεία Κουμάκη» ετοιμάζουν και ψήνουν κρητικά παραδοσιακά καλτσούνια.
  • 19:00 – 20:00: Master Class με τη chef, Ντίνα Νικολάου.
  • 20:30 – 23:30: Κρητική μουσική με τη Γεωργία Νταγάκη και το Συγκρότημά της.

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου
  • 11:00 – 23:00 Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων.
  • 12:00 – 13:00: O «Κρητικός φούρνος, γεύσεις» ζυμώνει και προσφέρει εφτάζυμο ψωμί.
  • 13:00 – 14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη.
  • 16:30: Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου – Πειραματική Σκηνή: «Η Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου».
  • 18:00 – 19:00: Η food blogger, Νεκταρία Κοκκινάκη, με τους μικρούς της βοηθούς φτιάχνουν σκιουφικτά μακαρόνια.
  • 19:00-20:00: H Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και ο Τάσος Παπαδάκης μαγειρεύουν και προσφέρουν μοναδικές γευστικές δημιουργίες.
  • 20:30 23:00: Κρητική μουσική με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη και το Συγκρότημά τους.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, 14/09/2021:

  1. Στους ανοικτούς χώρους, η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται rapid test ή self test, ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.
  2. Σε κλειστούς χώρους των εκδηλώσεων επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους, που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική -για όλους ανεξαιρέτως- καθ΄όλη την διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους της εκδήλωσης.

Το «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» οργανώνει φέτος ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη. Συνδιοργανωτές είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου, το Wines Of Crete, το Σωματείο Μαγείρων & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, η Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων Accta, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασώσεων και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού, το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Share