«Η ζωή σε μια σταγόνα Θερμαϊκού» μέσα από το μικροσκόπιο του ΑΠΘ

Eκδήλωση με τίτλο «Η ζωή σε μια σταγόνα Θερμαϊκού» θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. H Oμάδα Πλαγκτού του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ θα αναλύσει την οικολογική κατάσταση του Θερμαϊκού Κόλπου και τα αίτια που επιβαρύνουν τη λειτουργία του.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να δουν τη μικροσκοπική ζωή, που περιλαμβάνεται σε μία ελάχιστη ποσότητα νερού του Θερμαϊκού Κόλπου, μέσα από το ανάστροφο ερευνητικό μικροσκόπιο του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει το πρωί με τη συμμετοχή των αθλητών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, ενώ, στη 1 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση ανοιχτή για το κοινό της Νέας Παραλίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, με τη συνεργασία του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ) και του Δήμου Δέλτα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Share