Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για πρώτη φορά στον Δήμο Προσοτσάνης

Ο Δήμος Προσοτσάνης, μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς του Επιχείρησης, επιχειρεί να ιδρύσει τέσσερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) σε Προσοτσάνη, Φωτολίβος, Πετρούσα και Σιταγρούς.

Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν μετά το σχολικό ωράριο και στόχος τους είναι, μέσω εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, να απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά 5 έως 12 ετών.

Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους με Θέατρο, Μουσική, Ζωγραφική, Χορό, Άθληση, εκπαιδευτικές εκδρομές και πολύ παιχνίδι.

Οι γονείς μπορούν να αφήσουν και να πάρουν τα παιδιά τους από το ΚΔΑΠ ανά πάσα στιγμή, αφού το ωράριο τους δεν είναι δεσμευτικό.

Τα ΚΔΑΠ είναι δωρεάν για τα παιδιά και επιχορηγούνται κυρίως με ευρωπαϊκούς πόρους.

Η επιλογή των παιδιών γίνεται ΜΟΝΟ κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης που κάνουν οι μητέρες ως την 5η Αυγούστου, στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr (ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων), όπου αναγράφονται αναλυτικές πληροφορίες.

Η αίτηση γίνεται με τους κωδικούς του TAXISnet και δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργες, αλλά και εργαζόμενες μητέρες, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα. Κριτήρια επιλογής είναι το εισόδημα, η εργασιακή και η οικογενειακή κατάσταση.

Όσες μητέρες δυσκολεύονται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ Προσοτσάνης και Φωτολίβους, καθώς και στα Κοινοτικά Καταστήματα Σιταγρών και Πετρούσας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Share