Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για δωρεάν τεστ κορωνοϊού στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Δήμος Νεάπολης Συκεών

Την εγκατάσταση δύο εξωτερικών μονάδων του ΕΟΔΥ, στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, για τη διενέργεια των προληπτικών τεστ του κορωνοϊού Covid-19 επέφερε η επίμονη διεκδίκηση του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος, από τον περασμένο Μάιο, έθεσε τα Δημοτικά Ιατρεία στη διάθεση του Οργανισμού, θέμα που έθεσε εκ νέου με επιστολή του, χωρίς έως χθες να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

Η απάντηση-ανταπόκριση ήρθε σήμερα, στη σκιά της αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, από τα οποία τα περισσότερα αντιστοιχούν σε μαθητές-μέλη αθλητικών συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και JUDO, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχονται στα 24.

Έτσι, από σήμερα Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, μία μονάδα του ΕΟΔΥ θα εγκατασταθεί στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2) και μία δεύτερη στο Α΄ΚΑΠΗ Νεάπολης (Κουντουριώτη 29), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, που επιθυμούν να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο.

Η διενέργεια των τεστ ξεκινά σήμερα στις 12.30 μ.μ. και θα διαρκέσει έως και τις 3:30 μ.μ., με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, ενώ αύριο Τρίτη, 20 Οκτωβρίου και μεθαύριο Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, τα τεστ θα διενεργούνται από τις 9 π.μ. – 3 μ.μ.

«Δυστυχώς έπρεπε να σημειωθεί έκρηξη κρουσμάτων στον δήμο μας για να δεηθεί ο ΕΟΔΥ να ανταποκριθεί στο αίτημά μας, που καταθέσαμε από τον Μάιο για πρώτη φορά και συνεχίζαμε να διεκδικούμε», σημειώνει ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, και απευθύνει πρόσκληση προς όλους προκειμένου «να αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα και η ευκαιρία για την ενίσχυση της συνολικής προσπάθειας προστασίας της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Κλειστά ΚΔΑΠ και αθλητικοί χώροι

Την ίδια ώρα, σε επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό εμφάνισης του κορωνοϊού προχωρά άμεσα η δημοτική αρχή Νεάπολης- Συκεών, καθώς τα κρούσματα παρουσίασαν ραγδαία αύξηση, ξεπερνώντας, μέχρι στιγμής, τα 24, περιλαμβάνοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς, αθλητές και προσωπικό.

Με απόφαση του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη, κλείνουν σε όλο τον δήμο όλα τα πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού, τα δημοτικά γυμναστήρια, όλα τα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, κ.λπ.

«Τέλος της εβδομάδας θα κάνουμε επανεκτίμηση της κατάστασης» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε τις απολυμάνσεις στα δημοτικά και σχολικά κτήρια και τα προληπτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου και των νομικών του προσώπων».

Όπως σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Τσακιρίδης: «Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε απολύμανση όλων των χώρων του Δημαρχείου Νεάπολης- Συκεών, ενώ συνεχίστηκαν τα τεστ στο προσωπικό, με 89 νέα τεστ στην Υπηρεσία Πρασίνου, το Μικροσυνεργείο, τους Ηλεκτρολόγους και το Δημαρχείο, τα οποία θα πραγματοποιηθούν αύριο σε όλους τους υπαλλήλους του Δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών και των ΚΕΠ».

Παράλληλα, 800 τεστ θα πραγματοποιηθούν συνολικά στους εργαζόμενους των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, η διοίκηση της οποίας προτίθεται να πραγματοποιήσει προληπτικά τεστ και σε όσους γονείς και παιδιά ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Share