Κοινή διαμαρτυρία των Δήμων Νεάπολης – Συκεών και Αμπελοκήπων – Μενεμένης για τα σχολικά γεύματα

Την παρέμβαση της Πολιτείας για την άμεση έναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Νεάπολης – Συκεών και Αμπελοκήπων – Μενεμένης ζητούν, με κοινή ανακοίνωση-διαμαρτυρία τους, οι δήμαρχοι, Σίμος Δανιηλίδης και Λάζαρος Κυρίζογλου, αντίστοιχα.

Οι δύο δήμαρχοι προχώρησαν στην κοινή πρωτοβουλία διαμαρτυρίας, μετά την ενημέρωση για τη μη διανομή σχολικών γευμάτων στα Δημοτικά Σχολεία των δήμων, σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει για όλους τους άλλους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Αυτό, όπως καταγγέλλουν, έχει ως συνέπεια συνολικά 7.340 παιδιά (4.500 του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και 2.840 του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης) να στερούνται του γεύματος και, μάλιστα, σε μία περίοδο, που οι κοινωνίες των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να πλήττονται από τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Οι κ. Δανιηλίδης και Κυρίζογλου κάνουν λόγο για έναν «πρωτάκουστο εμπαιγμό» και για «απαράδεκτη κατάσταση», ζητώντας το θέμα «να απεμπλακεί άμεσα από τις δικαστικές διενέξεις» για να ξεκινήσει άμεσα η διανομή των σχολικών γευμάτων και στους μαθητές των Δήμων Νεάπολης – Συκεών και Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Αναλυτικά, η Κοινή διαμαρτυρία των Δήμων Νεάπολης-Συκεών και Αμπελοκήπων-Μενεμένης για τα Σχολικά Γεύματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share