Με 8.000 ομιλούντα βιβλία εμπλουτίζεται η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

8.000 ομιλούντα βιβλία στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης
Στο πλαίσιο ενίσχυσης της προσβασιμότητας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης των πολιτών με αναπηρία έλαβε «σάρκα και οστά» η Ακουστική Βιβλιοθήκη, στον χώρο της Κοβεντάρειου Βιβλιοθήκης Κοζάνης, με την απόκτηση 8.000 ομιλούντων βιβλίων.

Σε συνεργασία του Δήμου Κοζάνης με τον Σύλλογο Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος και πραγματοποίησε τη δωρεά του εξοπλισμού, τα άτομα με προβλήματα όρασης θα έχουν, πλέον, πρόσβαση σε πληθώρα βιβλίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται επιστημονικά συγγράμματα, μυθιστορήματα, διηγήματα, παιδικά βιβλία, τεχνικά εγχειρίδια κ.ά..

Παράλληλα, θα είναι διαθέσιμος και εκτυπωτής γραφής Braille (κώδικας ανάγνωσης και γραφής ατόμων με προβλήματα όρασης), εξυπηρετώντας τις ανάγκες τόσο των ατόμων με οπτική αναπηρία όσο και των δημόσιων υπηρεσιών σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης επισημαίνει ότι η δράση αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες ενέργειες του Δήμου για την εξυπηρέτηση των πολιτών με αναπηρία, όπως:

  • Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στη νοηματική γλώσσα, με ηχητική περιγραφή και υποτιτλισμένες.
  • Εφαρμογή για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων ατόμων στα δημοτικά κτήρια.
  • Εγκατάσταση εξοπλισμού πλοήγησης και προσανατολισμού στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας, για την εξυπηρέτηση ατόμων με οπτική αναπηρία (θα υλοποιηθεί προσεχώς).

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email