Νέες μειώσεις δημοτικών τελών από τον Δήμο Θερμαϊκού

Με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη δημοτών, επιχειρήσεων και ευπαθών ομάδων, η διοίκηση Τσαμασλή προχώρησε σε μία νέα, γενναία μείωση των δημοτικών τελών, πιστή στις δεσμεύσεις της να ακολουθήσει μία πολιτική με οικονομικές ελαφρύνσεις για όλους.

Έπειτα από την περσινή ελάττωση, κατά 9%, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23/11 εγκρίθηκε, με 16 ψήφους υπέρ και 14 κατά, η πρόταση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Κωνσταντίνου Κούτουκα, για περαιτέρω μείωση, κατά 12%, των δημοτικών τελών για όλες τις οικογένειες και, κατά 50%, για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ κ.ά.).

«Τα σκουπίδια στους δρόμους και τις πλατείες αποτελούν παρελθόν. Το ίδιο και τα ακριβότερα δημοτικά τέλη, τα οποία αφήνουμε πίσω μας, όπως και την αντιπολίτευση, και προχωράμε μπροστά», επισημαίνει ο Δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, και συνεχίζει: «Στον 2ο, κιόλας, προϋπολογισμό μας, και αφού μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη την προηγούμενη χρονιά, κατά 9%, προχωράμε σε νέα μείωση και για το 2021, κατά 12%, αυξάνοντας, παράλληλα, την ποιότητα της καθαριότητας σε επίπεδο ευρωπαϊκών πόλεων και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Τα δημοτικά τέλη μειώνονται, κατά 12%, για όλες τις οικογένειες και, κατά 50%, για τις ευπαθείς ομάδες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ κ.ά.)», τονίζει εμφατικά και καταλήγει: «Η πολιτική της βέλτιστης αξιοποίησης των οικονομικών πόρων απαλύνει τους συμπολίτες μας από δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη και, παράλληλα, ενισχύει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και την ποιότητα ζωής μας».

Share