Ξεκινούν τα τμήματα μαζικού αθλητισμού για ενήλικες στον Δήμο Καλαμαριάς

τμήματα μαζικού αθλητισμού για ενήλικες στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοινώνει την έναρξη τμημάτων μαζικού αθλητισμού για ενήλικες, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία αθλουμένων και εργαζόμενων από τον COVID-19.

ΤΜΗΜΑΤΑ

Η λειτουργία των δημοτικών αθλητικών προγραμμάτων ενηλίκων θα ξεκινήσει, με ολιγομελή τμήματα, στις αίθουσες:

 • Στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ (η χωρητικότητα του κάθε τμήματος προσδιορίζεται στα 7 άτομα)
 • Στην πλατεία Σκρά (η χωρητικότητα του κάθε τμήματος προσδιορίζεται στα 6 άτομα)
 • Στον Φοίνικα, πρώην δημοτική βιβλιοθήκη (η χωρητικότητα του κάθε τμήματος προσδιορίζεται στα 3 άτομα)

Για την εξυπηρέτηση περισσότερων αθλουμένων, θα πραγματοποιηθούν τμήματα υπαίθριας άθλησης στο ανοικτό γήπεδο «Αριστοτέλη», όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν (η χωρητικότητα του κάθε τμήματος προσδιορίζεται στα 20 άτομα).

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν και τμήματα διαδικτυακής άσκησης (η χωρητικότητα του κάθε τμήματος προσδιορίζεται στα 20 άτομα).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021, στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ, στην οδό Τριπόλεως με Σουρμένων, τις ώρες 9:00- 13:00, τηρώντας την παρακάτω σειρά προτεραιότητας για την αποφυγή συνωστισμού:

 • Για τα διαδικτυακά μαθήματα και τα υπαίθρια θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο στις ημερομηνίες 16, 17, και 20 Σεπτεμβρίου.
 • Για τα υπόλοιπα τμήματα στις αίθουσες, αποκλειστικά και μόνο στις ημερομηνίες 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, καλείσθε να προσέλθετε για εγγραφή, αφού έχετε αποφασίσει σε ποιο τμήμα επιθυμείτε να αθληθείτε.

Για πληροφορίες – εγγραφές, σχετικά με τα αθλητικά προγράμματα ενηλίκων, καλείτε στο τηλέφωνο 2310 412641.

Η έναρξη των προγραμμάτων ορίζεται στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα.

Μετά την παραπάνω ημερομηνία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο αθλητισμού, που στεγάζεται στο δημοτικό κολυμβητήριο και στα τηλέφωνα 2313 314290 – 2313 314292 – 2313 314246.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα (εκτός του διαδικτυακού), είναι απαραίτητη η επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test) από τους αθλούμενους, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Οι νέες συνθήκες άθλησης στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου, όπως καθορίζονται από τις πρόσφατες αποφάσεις των αρμόδιων αρχών, που συνεχώς μεταβάλλονται, προβλέπουν την υποχρεωτική εφαρμογή των παρακάτω κανόνων, που διέπουν, πλέον, την άθληση σε κλειστούς χώρους και συγκεκριμένα:

 • Προσκόμιση επικαιροποιημένης ιατρικής βεβαίωσης από παθολόγο ή καρδιολόγο.
 • Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.
 • Οι αθλούμενοι επιδεικνύουν, κατά την είσοδό τους, εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test), το οποίο πρέπει να ανανεώνεται ανά εβδομάδα.
 • Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλούμενοι θα υποβάλλουν τα στοιχεία στουςστον κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών, λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση.
 • Υποχρεωτική κρίνεται η χρήση ατομικής πετσέτας και προτείνεται η χρήση ατομικών οργάνων γυμναστικής (λάστιχα, στρώματα).
 • Τα αποδυτήρια χρησιμοποιούνται μόνο για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των αθλουμένων.
 • Απαγορεύεται η χρήση των λουτρών όπου υπάρχει.

Από τα παραπάνω, για τη συμμετοχή στο διαδικτυακό πρόγραμμα, απαραίτητη είναι μόνο η προσκόμιση επικαιροποιημένης ιατρικής βεβαίωσης από παθολόγο ή καρδιολόγο.

Επίσης, για τη συμμετοχή στο διαδικτυακό τμήμα είναι απαραίτητο, κατά την εγγραφή, να δηλωθούν τα στοιχεία σας στην εφαρμογή zoom (αποκλειστικά με το ονοματεπώνυμο σας ), καθώς και το email σας.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Η μηνιαία συνδρομή για όλα τα προγράμματα είναι 10 Ευρώ.

Η δωρεάν συνδρομή αφορά όσους έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000 Ευρώ (υποχρεωτικά η προσκόμιση του τελευταίου εκκαθαριστικού) και ανήκουν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες:

 1. Eίναι εγγεγραμμένοι και κάτοχοι κάρτας ανεργίας σε ισχύ, του ΟΑΕΔ  (υποχρεωτικά προσκόμιση το αποδεικτικό ανανέωσης).
 2. Eίναι μέλη και κάτοχοι ανανεωμένης κάρτας των ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμαριάς (υποχρεωτικά προσκόμιση ανανεωμένης κάρτας του ΚΑΠΗ για την περίοδο 2021-2022).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τμήματα Ορθοσωμικής, Pilates, Tabata, Total Body και υπαίθριας άσκησης.

Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email