Ο  Δήμος Ηρακλείου Κρήτης στην έκθεση τεχνολογίας & καινοτομίας BEYOND

Ο Δήμος Ηρακλείου στη BEYOND
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης στην έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, από 29 Σεπτεμβρίου έως 01 Οκτωβρίου 2022.

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στην καταληκτική συνεδρίαση των Ελληνικών πόλεων του δικτύου Intelligente Cities Challenge, στο πλαίσιο της BEYOND Expo, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έχει σκοπό οι πόλεις να επιτύχουν έξυπνη, κοινωνικά υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη μέσω προηγμένων τεχνολογιών.

Παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην BEYOND

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε συνάντηση του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού Δήμου Ηρακλείου, Γιώργου Σισαμάκη, με την οργανωτική επιτροπή του Πανευρωπαϊκού συνεδρίου για τις έξυπνες πόλεις του δικτύου Major Cities στη Λάρισα, τον προσεχή Νοέμβριο, με τίτλο «From Chaos to Cosmos», όπου το Ηράκλειο θα έχει ισχυρή παρουσία.

Ακόμα, έγιναν συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τις δράσεις έξυπνης πόλης του Δήμου και με εταιρείες νέων τεχνολογιών και παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών για την από κοινού προσπάθεια ενίσχυσης καινοτόμων νεανικών πρωτοβουλιών και αύξησης των θέσεων εργασίας στον τομέα πληροφορικής και επικοινωνιών στην πόλη.

Ο Αντιδήμαρχος συμμετείχε και στο πάνελ συζήτησης «Εφαρμοσμένες λύσεις έξυπνων πόλεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ελληνικών Δήμων», όπου είχε την ευκαιρία να μοιραστεί τις εμπειρίες του Δήμου Ηρακλείου με άλλες Ελληνικές πόλεις και λοιπούς ενδιαφερόμενους.

Ο κ. Σισαμάκης αναφέρθηκε στις υποδομές και ψηφιακές υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι πολίτες και οι οποίες συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Ηρακλείου αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον προωθημένους σε θέματα τεχνολογικών λύσεων και εφαρμογών Δήμους της χώρας. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής και διαχρονικής προσπάθειας».

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email