Ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, με επίκεντρο το πολιτιστικό τοπίο του Δημοτικού Άλσους Πεύκων, από τις 24 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Με γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά» και κεντρικό μήνυμα «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους», στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μνήμης, η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αξία της κοινής μας κληρονομιάς και την ανάγκη διαφύλαξής της για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

«Ιστορικός κήπος ΔΕΛΑΣΑΛ: Περίπατοι»

Το Δημοτικό Άλσος Πεύκων (ΔΕΛΑΣΑΛ), το παλιό φημισμένο κτήμα του Τζέκη Άμποτ, αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο, τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της φύσης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, έναν ιστορικό Βοτανικό Κήπο με πλούσια βιοποικιλότητα, μία σύνθεση αρχιτεκτονικής και βλάστησης, με καλλιτεχνική και ιστορική σημασία, που χρονολογείται στις αρχές του 19ου αιώνα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
  • Για δηλώσεις συμμετοχής στους αρχαιολογικούς περιπάτους του Σαββάτου, 25 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρες περιπάτων: 9.30-11.00, 11.00-12.30, 12.30-14.00), αποστέλλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο efapeth@culture.gr.
  • Για την παρακολούθηση της κινηματογραφικής προβολής το βράδυ του Σαββάτου, 25 Σεπτεμβρίου 2021 καλείτε στο: 231 3313125 για κράτηση θέσης ή αποστέλλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο ansevastiadou@gmail.com.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share