Ο Δήμος Τρικκαίων επιστρέφει χρήματα σε επιχειρηματίες από δημοτικά τέλη, λόγω κορωνοϊού

Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να επιστραφούν χρήματα σε 267 Τρικαλινούς επιχειρηματίες, που επλήγησαν από τον κορωνοϊό και υπέβαλαν τη σχετική αίτηση.

Πρόκειται για αιτήσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, που είχαν υποβληθεί σε οn line πλατφόρμα, μετά από πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ. Σε αυτήν την πλατφόρμα, οι επιχειρηματίες δήλωναν σε κάθε Δήμο τα στοιχεία τους και υπέβαλαν τα κατάλληλα δικαιολογητικά, προσμετρώντας την περίοδο και της πρώτης καραντίνας, για το διάστημα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.

Όπως είχε τονίσει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, με την κίνησή της αυτή «η Αυτοδιοίκηση βάζει πλάτη στις επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να υπάρξουν την επόμενη ημέρα, μετά την κρίση».

Πλέον, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προβαίνει στον έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών (ΚΑΔ, διάστημα αναστολής λειτουργίας, άλλα δικαιολογητικά). Στη συνέχεια, καταρτίζει σχετικό κατάλογο για την ανά περίπτωση μείωση δημοτικών τελών. Ο κάθε επιχειρηματίας θα ειδοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, από τον Δήμο, για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων, σε μία προσπάθεια στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Share