Παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στο GovTech Summit 2019 | Συναντήσεις εργασίας στον ΟΟΣΑ

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Κυριάκος Πιερρακάκης, παρευρέθηκε στο GovTech Summit 2019, στο Παρίσι, και στο οποίο συμμετείχε ως προσκεκλημένος – ομιλητής.

Πρόκειται για το ετήσιο φόρουμ κατά τη διάρκεια του οποίου κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί και νεοφυείς επιχειρήσεις ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τη σύγχρονη διακυβέρνηση και τους τρόπους που αυτή μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ο τομέας του GovTech είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στον χώρο της ψηφιακής οικονομίας συνολικά, με την αξία του σήμερα να υπολογίζεται στα 400 δισ. δολάρια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παρίσι, ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στην έδρα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης). Ειδικότερα, στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Angel Gurria, θα εξεταστούν οι εξελίξεις στα θέματα απλούστευσης διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Θα συζητηθεί, επίσης, το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Οργανισμού, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα. Στις συναντήσεις στον ΟΟΣΑ, ο Υπουργός θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδα Χριστόπουλο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή: https://mindigital.gr/

 

Share