ΠΚΜ – CISCO: Εκδήλωση με θέμα την Κυβερνοασφάλεια στο πλαίσιο της BEYOND

ΠΚΜ - CISCO: Εκδήλωση με θέμα την Κυβερνοασφάλεια στο πλαίσιο της BEYOND
H Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Cisco διοργανώνουν την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023 και ώρα 18.00, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Beyond, εκδήλωση με θέμα την Κυβερνοασφάλεια.

Κρίσιμοι τομείς, όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, η υγεία και ο χρηματοοικονομικός κλάδος, εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις ψηφιακές τεχνολογίες για την άσκηση των βασικών δραστηριοτήτων τους. Παρότι η ψηφιοποίηση προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες και δίνει λύσεις σε πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και ο δημόσιος τομέα, εκθέτει την οικονομία και την κοινωνία σε κυβερνοαπειλές.

Οι κυβερνοεπιθέσεις και τα κυβερνοεγκλήματα πολλαπλασιάζονται, οι δε μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στις ενέργειες αυτές εξελίσσονται διαρκώς. Για αυτό θα πρέπει οι επιχειρήσεις και οι δημόσιοι φορείς να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους κινδύνους και τις απειλές και να είναι προετοιμασμένοι, με την κατάλληλη στρατηγική και τις απαραίτητες λύσεις, για να θωρακιστούν από τις κυβερνοεπιθέσεις.

«Κυβερνοασφάλεια: κίνδυνοι και λύσεις προστασίας. Καλές πρακτικές αντιμετώπισης και προστασίας»

Στην εκδήλωση με θέμα: «Κυβερνοασφάλεια: κίνδυνοι και λύσεις προστασίας. Καλές πρακτικές αντιμετώπισης και προστασίας» θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άγγελος Χαριστέας.

Θα παρουσιαστούν οι κυβερνοεπιθέσεις που μας απειλούν, ποιες στρατηγικές και λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν και πως αυτά έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία σε διάφορους φορείς του Δημόσιου τομέα και των Επιχειρήσεων.

Ατζέντα
  1. Οι νέες προσκλήσεις στον χώρο της Κυβερνοασφάλειας – Δρ. Χρήστος Ξενάκης, Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
  2. Κυβερνοεπιθέσεις και λύσεις προστασίας από αυτές – Κωνσταντίνα Συντίλα, Cyber Security Specialist, Leader, Greece, Portugal, Cyprus, Malta
  3. Καλές Πρακτικές (Case studies)
    1. Η ασφάλεια του δικτύου Σύζευξις – Δρ. Χάρης Στελλάκης, Διευθυντής, Διεύθυνση Διαχείρισης Έργων Υποδομών, Κοινωνία της Πληροφορίας
    2. Ενίσχυση ασφάλειας χρηστών στο περιβάλλον της Δ.ΥΠ.Α. – Δημήτρης Ζήσιμος, Προϊστάμενος Τμήματος Ελέγχου Πληροφοριακών Συστημάτων, Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, Δ.ΥΠ.Α.
  4. Ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό

Συντονίζει η δημοσιογράφος και γενική διευθύντρια GRTimes, Μαρία Σαμολαδά

Share