Συνάντηση στη Λότζια με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Β. Λαμπρινό, είχε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, συναντήθηκε στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στο γραφείο του στη Λότζια και αμέσως μετά όλη η αποστολή φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Ελ. Βενιζέλος». Εκεί ήταν το σύνολο των μελών της αποστολής, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Μαρία Καναβάκη, Πολεοδομίας, Γιώργος Καραντινός, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Γιώργος Σισαμάκης, Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ειρήνη Παπαδάκη, η Δημοτική Σύμβουλος, Στέλα Αρχοντάκη.

Στην ολιγόλεπτη συνομιλία τους ο Δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο  Δήμος Ηρακλείου θα συμβάλει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Το Ηράκλειο έχει δύο προτάσεις για τις εκδηλώσεις αυτές και είμαστε βέβαιοι ότι η παρουσία σας στην Επιτροπή για το 2021 θα είναι σημαντική για την επιτυχία τους». Από την πλευρά της, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη επεσήμανε: «Γνωρίζω τις προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου. Κάθε ενέργεια θα πρέπει να αποσκοπεί στο μέλλον. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του Ηρακλείου».

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού

Αμέσως μετά ξεκίνησε η συνάντηση στην αίθουσα «Πειραματικού Θεάτρου» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Στον Δήμο Ηρακλείου, συνεχίζοντας την πορεία εξωστρέφειας, ανάδειξης των στοιχείων και των μνημειακών χώρων, που αποτελούν την ταυτότητα της πόλης μας, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τη σύγχρονη μορφή της, η οποία συνδέεται με τη διαδρομή της στο μακραίωνο παρελθόν της, με τους πολιτισμούς που άφησαν στον χώρο το ισχυρό αποτύπωμά τους.

Το Ηράκλειο, τα τελευταία 20 χρόνια, με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 έχει εισέλθει σε φάση αστικής αναγέννησης. Μεγάλες δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές οδοποιίας, μετασχηματισμού δημοσίων χώρων, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, αστικού εξοπλισμού, αλλά και υιοθέτηση νέων αντιλήψεων διαχείρισης του δημόσιου χώρου, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, η συμμετοχή των πολιτών στην ζωή της πόλης, η ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μπολιάζουν τις δράσεις στην πόλη και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξή της.

Με τις μνήμες μας από το ένδοξο παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον, στον Δήμο Ηρακλείου, σχεδιάζουμε τη συμμετοχή μας στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την εθνεγερσία του 1821. Με Εκθέσεις, Συνέδρια και άλλες δράσεις, όπως: ψηφιοποιήσεις και σχολιασμό του τοπικού Τύπου, θα περιδιαβούμε ολόκληρη εκείνη την περίοδο, που περικλείει μέσα της ό, τι σήμερα αποτελεί το έθνος και το κράτος το Ελληνικό».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, και στη συνέχεια η παρουσίαση των προτάσεων του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του άξονα «2021-Παράθυρο στο Μέλλον», από τον προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου, κ. Κώστα Μοχιανάκη. Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις, αλλά και επαφές, με φορείς και επιχειρηματίες του Ηρακλείου. Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και στις εκεί εργασίες συμμετείχαν, ακόμα, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Αριστέα Πλεύρη, Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, Καθαριότητας, Κώστας Βαρδαβάς, Παιδείας, Νίκος Αγγελάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, Ευαγγελία Σχοιναράκη και ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας, Μανώλης Βασιλάκης.

Αμέσως μετά η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη ξεναγήθηκε στις αίθουσες του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου. Λίγο αργότερα, ακολούθησε ξενάγηση στο Info Point και στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αριστέα Πλεύρη, καθώς και μία στάση στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Share