Συνάντηση του Προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρη Σταμάτη, είχαν το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης.

Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε στον κ. Σταμάτη το αίτημα της ΚΕΔΕ για μεταφορά των δόσεων των δανειακών υποχρεώσεων των Δήμων στο τέλος της σύμβασης, όπως είχε αποφασίσει το τελευταίο ΔΣ της ΚΕΔΕ, καθώς και την επιπλέον παράταση τριών μηνών, ώστε οι Δήμοι να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η υγειονομική κρίση.

Η ΚΕΔΕ έθεσε, επίσης, και την επιτακτική ανάγκη μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τη θετική συμβολή του ΤΠ&Δ στην προσπάθεια δανεισμού των υπερχρεωμένων Δήμων, για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.

Ο Πρόεδρος του ΤΠ&Δ, Δημήτρης Σταμάτης, αντιμετώπισε με θετική διάθεση τα αιτήματα του Προέδρου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ και τόνισε τον σημαντικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ύπαρξη και τη λειτουργία του Ταμείου ως εργαλείου ανάπτυξης, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Για τα επιτόκια συμφωνεί ότι χρειάζονται μείωση χωρίς επιπλέον όρους και είπε ότι ήδη έχει μελέτη για το θέμα και, μαζί με την παράταση και μεταφορά των δόσεων, θα θέσει τα θέματα στα αρμόδια Υπουργεία.

Πηγή: https://www.kedke.gr/el/index.php

Share