Συνεργασία Δήμου Μινώα Πεδιάδας με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη»

Η προοπτική συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) «Εύξεινη Πόλη» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Ιουλίου στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου και στην οποία συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ο Δήμαρχος, Μανώλης Φραγκάκης και ο Γενικός Γραμματέας, Γαβριήλ Κουρής και από πλευράς ΕΟΕΣ, ο πρόεδρος του Οργανισμού και Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΕΣ, Μιχάλης Χρηστάκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΕΟΕΣ, κ. Κωνσταντέλλος, επισήμανε πως «ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας “Έυξεινη Πόλη” αποτελεί έναν ευρωπαϊκό οργανισμό που στοχεύει στην κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και αγροτική ανάπτυξη των περιοχών, καθώς, επίσης, και στη διαχείριση έργων εδαφικής συνεργασίας (Διασυνοριακά, Διαπεριφερειακά, Διακρατικά κ.λπ.)».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, κ. Φραγκάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντέλλο για την επίσκεψη στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου με τον ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο όραμά του για έναν Δήμο βιώσιμο και αποτελεσματικό, με υποδομές και υπηρεσίες, που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών και που θα επενδύει στην εξωστρέφεια και στη δικτύωση, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη υποστήριξης του Δήμου στην προσπάθεια προσέλκυσης πρόσθετων κοινοτικών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων, με δεδομένη και την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, έργο το οποίο θα αλλάξει την αναπτυξιακή φυσιογνωμία του Δήμου τα επόμενα χρόνια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share