Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι 11 προσκλήσεις και η κατανομή σε ευρώ του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Τις 11 προσκλήσεις, για συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο παρουσιάσθηκε παρουσία του Πρωθυπουργούανακοίνωσε ο Yπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Το πρόγραμμα έχει διασφαλισμένους πόρους, τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει περί τα 5.000 έργα, από την εκτέλεση των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 40.000 θέσεις εργασίας.

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχουν συμπεριληφθεί το σύνολο των έργων της προηγούμενης περιόδου (460 έργα), τα οποία είχαν εγκριθεί, αλλά δεν είχαν χρηματοδότηση και τα οποία, μετά τη συμβασιοποίησή τους, είναι του ύψους των 650 εκατ.

Ήδη, αυτή τη στιγμή, εκτελούνται 77 έργα της προηγούμενης περιόδου, με συμβάσεις 105 εκατ. ευρώ, από τα οποία ήδη δημιουργήθηκαν 1.100 θέσεις εργασίας.

Από τις 11 προσκλήσεις, που ανακοινώθηκαν από τον Yπουργό Εσωτερικών, καθίσταται σαφές ότι το πρόγραμμα δίνει στην Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ποιότητας ζωής και να συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα και στους δήμους, που δεν έχουν επάρκεια τεχνικών υπηρεσιών, να μετάσχουν σε αυτό, καθώς υπάρχει πρόβλεψη τεχνικής στήριξης από τους μηχανικούς της ΕΕΤΑΑ και ειδικός άξονας χρηματοδότησης των μελετών.

Δείτε, αναλυτικά, στον παρακάτω σύνδεσμο: Οι 11 προσκλήσεις και η κατανομή σε ευρώ του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Πηγή: https://www.ypes.gr/

Share