Το ενεργειακό κόστος και η υποστελέχωση των Δ.Ε.Υ.Α. στο επίκεντρο της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

32η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
H 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια», την Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022, με ώρα έναρξης 9:30.

Στη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα πάρουν μέρος τριακόσιοι (300) περίπου εκπρόσωποι από τις εκατόν είκοσι έξι (126) Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας (Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α., στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Χορηγοί ΕΔΕΥΑ
Χορηγοί της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, την Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 13.00, ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, και ο Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΕΔΕ. Στις 14.00, στον ίδιο χώρο, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., που αποτελείται από δεκατρείς (13) εκπροσώπους από αντίστοιχες Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας (Δημάρχους και Προέδρους Δ.Ε.Υ.Α.).

Ενεργειακό κόστος και υποστελέχωση των Δ.Ε.Υ.Α.

Δύο είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν, κυρίως, τη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.: το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. και η υποστελέχωση των επιχειρήσεων. Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα αναφερθεί στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δ.Ε.Υ.Α. λόγω της αύξησης της τιμής του ρεύματος από τον Σεπτέμβριο του 2021, που εκτίναξε το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων από 20% τον Αύγουστο του 2021 σε 40% σήμερα, με αποτέλεσμα να μην είναι διαχειρίσιμο, αφού και οι επιδοτήσεις από την Πολιτεία είναι ανεπαρκείς.

Ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί, επίσης, στις πρωτοβουλίες και το διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το ενεργειακό κόστος, καθώς και στον ενεργειακό σχεδιασμό των Δ.Ε.Υ.Α. για την «πράσινη» μετάβαση που, όμως, απαιτεί χρόνο, «χώρο» στο κορεσμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάλογη χρηματοδότηση. Ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., Απόστολος Καλογιάννης, θα αναφερθεί στις προοπτικές και το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α., δίνοντας έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Στη Γενική Συνέλευση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης. Διαδικτυακό χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Επίσης, θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής και η ηγεσία των Οργανισμών ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.).

Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης και διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και του καναλιού της στο YouTube.

Share