ΥΠ.ΕΣ. | Χρηματοδοτήσεις ύψους 30.500.000,00€ για έργα πνοής και ανάπτυξης σε 4 Δήμους της Περιφέρειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 με τους Δημάρχους Άνδρου -κ. Δημήτριο Λοτσάρη, Καρύστου -κ. Λευτέρη Ραβιόλο, Αιγιαλείας -κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και Ρεθύμνου -κ. Γιώργη Μαρινάκη.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Λοτσάρη συζήτησαν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την ένταξη του Δήμου στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και την ένταξη έργων του Δήμου (Σχολείο, Πολιτιστικό Κέντρο, Συνεδριακό Κέντρο) στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον κ. Λοτσάρη για την ένταξη του Δήμου Άνδρου στο πρόγραμμα «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου Άνδρου» και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 3.000.000,00€.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εσωτερικών συνάντησε τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλο, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και τον ενημέρωσε για την ένταξη του Δήμου Καρύστου στο πρόγραμμα «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης Δήμου Καρύστου» και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 3.000.000,00€.

Στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο κ. Θεοδωρικάκος συζήτησε το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου.  Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Καλογερόπουλο για την ένταξη του Δήμου Αιγιαλείας στο πρόγραμμα «Κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού Δήμου Αιγιαλείας» και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 19.547.295,00€, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο εγκεκριμένο ποσό επί υπουργίας του  κ. Τάκη Θεοδωρικάκου. Ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον συγκεκριμένο Δήμο.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και πρόεδρο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, κ. Γιώργη Μαρινάκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν το Δήμο. Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον κ. Μαρινάκη για την ένταξη του Δήμου Ρεθύμνου στα προγράμματα «Ανέγερση 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου» και «Αποκατάσταση κτιρίου φιλαρμονικής – ωδείου Δήμου Ρεθύμνου» και την χρηματοδότηση αυτών με τα ποσά των 3.604.375,20€ και 1.273.978,57€ αντίστοιχα.

Πηγή: https://www.ypes.gr/

Share