Δήμος Νέας Προποντίδας | Ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο έρευνας για την υλοποίηση του έργου «BeePathNet» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφοράς Ορθών Πρακτικών του προγράμματος URBACT, μαζί με 5 ευρωπαϊκές χώρες, υλοποιώντας το έργο «BeePathNet». Οι πόλεις που συμμετέχουν, δημιουργούν σχέδια δράσης που στοχεύουν σε μία βιώσιμη αστική ανάπτυξη, που θα διασφαλίζει το δικαίωμα των επόμενων γενεών να ζουν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.

Το έργο έχει ως θέμα τη δημιουργία δικτύου πόλεων «φιλικών προς τις μέλισσες» κι αυτό επειδή η μέλισσα είναι οικολογικός δείκτης ενός υγιούς περιβάλλοντος. Αν αναλογιστούμε ότι σχεδόν το 70-80% της τροφής μας οφείλεται σε έντομα όπως η μέλισσα, και το 70% αυτού μόνο στη μέλισσα, αμέσως γίνεται φανερή η σημασία της μέλισσας στην επιβίωσή μας.

Το σχέδιο δράσης κάθε πόλης περιλαμβάνει στοιχεία από ορθές πρακτικές που εφαρμόστηκαν με επιτυχία στις συνεργαζόμενες πόλεις: φυτεύσεις με ενδημικά φυτά, αύξηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της μελισσοκομικής χλωρίδας, ενημέρωση των πολιτών και αγροτών για τη σημασία και τον ρόλο των μελισσών στην επικονίαση, τη διατροφική επάρκεια και το περιβάλλον, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ιδίως των τοπικών παραγωγών προϊόντων κυψέλης, αλλά και τη δημιουργία ενός εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος, τις «μελισσοδιαδρομές», διαδρομές δηλαδή μέσα από τις οποίες θα μπορεί ο επισκέπτης να μάθει για την ιστορία της περιοχής στη μελισσοκομία, για τα προϊόντα της μέλισσας, να επισκεφθεί μελισσοκομεία, να παρακολουθήσει εργαστήρια, να επισκεφθεί εκθέματα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή που σχετίζονται με τη μέλισσα.

Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου και προκειμένου να βοηθηθεί η ομάδα έργου να σχεδιάσει τις δράσεις σε κάθε πόλη, κρίνεται απαραίτητη η διεξαγωγή μίας έρευνας σχετικά με τις απόψεις των πολιτών.

Γι’ αυτόν το σκοπό, συντάχθηκε ένα ερωτηματολόγιο, από κοινού με όλες τις χώρες που συμμετέχουμε στο «BeePathNet» και μεταφράστηκε σε όλες τις γλώσσες.

Σας καλούμε, λοιπόν, να συμμετάσχετε στην έρευνα, βοηθώντας τον Δήμο Νέας Προποντίδας να σχεδιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης που θα βρίσκεται όσο γίνεται πιο κοντά στις επιθυμίες των πολιτών.

Το ερωτηματολόγιο είναι εμπιστευτικό και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν αυστηρά και μόνο στα πλαίσια της έρευνας. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι περίπου πέντε λεπτά.

Παρακαλούμε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο με ειλικρίνεια, αλλά και να προωθήσετε το ερωτηματολόγιο σε φίλους σας στην περιοχή μόνο του Νομού Χαλκιδικής.

Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων θα μείνει ανοιχτή μόνο μέχρι τις 9 Μάη, γι αυτό παρακαλούμε, επισπεύστε!

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας το βρίσκετε εδώhttps://www.1ka.si/a/265437?language=12 (- Greek)

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «BEEPATHNET»

Ιστοσελίδες έργου: https://sites.google.com/view/beepathnet-melissodiadromes/

https://urbact.eu/beepathnet

Γραφτείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικό δελτίο σε εφτά γλώσσες, στα ελληνικά: ΕΔΩ.

Share