124 θέσεις εργασίας στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Με δεκάδες θέσεις, διαφορετικών ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης, παρεμβαίνει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών στην αντιμετώπιση της ανεργίας ευάλωτων ηλικιακά ανέργων, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τις περισσότερες θέσεις στην επικράτεια (124).

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου και επίμονου αγώνα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος έπεισε τελικά τη νέα ηγεσία του ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή και των δήμων (ΝΠΔΔ) στο πρόγραμμα για τη στήριξη μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, κάτι, που φέτος, συμβαίνει για πρώτη φορά. Να σημειωθεί ότι, μέχρι τώρα, στα ειδικά αυτά προγράμματα, που έγιναν γνωστά ως «Πλησίον της Σύνταξης», δικαίωμα συμμετοχής είχε μόνο ο ιδιωτικός τομέας και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, με την απορροφητικότητα, ωστόσο, να καταγράφεται τραγική και εξαιτίας του ανώτατου επιτρεπόμενου πλαφόν (ντε μίνιμους).

«Η προκήρυξη-πρόσκληση του ΟΑΕΔ, που βρίσκεται σε ισχύ, συνιστά τη δικαίωση του αγώνα μας, ο οποίος καθοδηγήθηκε από την ευαισθησία, το ενδιαφέρον και την αγωνία μας για τους συμπολίτες μας, που ηλικιακά βρίσκονται σε δύσκολη θέση να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Από την άλλη, βλέπαμε τον ιδιωτικό τομέα να αδυνατεί να απορροφήσει τους ανέργους, με αποτέλεσμα συνάδελφοί μας να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης», δηλώνει ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης.

«Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι, έως απίθανο σχεδόν, οι συμπολίτες μας αυτής της ηλικιακής ομάδας να βρουν πάλι δουλειά. Όλοι γνωρίζουμε πως, ο ιδιωτικός τομέας, είναι επιφυλακτικός έως αρνητικός στο να προσφέρει εργασία σε άτομα αυτής της ηλικίας, προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα συντάξιμα χρόνια. Για αυτούς τους συνανθρώπους μας δώσαμε τον αγώνα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση της ανεργίας στον δήμο μας», αναφέρει ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας πρόσκληση-παραίνεση προς όλους τους άνεργους δημότες να σπεύσουν στον ΟΑΕΔ και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία, που προσφέρεται, ερχόμενοι σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Γραφεία Απασχόλησης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών:

  • Συκιές: ισόγειο δημαρχείου – τηλ.: 2310 313151
  • Νεάπολη: Δημ. κατάστημα/2ος ορ. – τηλ.: 2313 329525
  • Πεύκα: Δημ. κατάστημα/1ος ορ. – τηλ.: 2313 502226

Διεύρυνση για 3+1

Έτσι, απέναντι στο πρόβλημα αυτό, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών διεκδίκησε και εξασφάλισε την έγκριση 124 θέσεων εργασίας, 53 διαφορετικών ειδικοτήτων και των τεσσάρων βαθμίδων εκπαίδευσης. Η πρώτη επιλογή των υποψηφίων γίνεται από τον ΟΑΕΔ, από τους καταλόγους των ανέργων, προτείνοντας στον δικαιούχο φορέα τους υποψήφιους προς εργασία.

Ο αγώνας, ωστόσο, του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη, δεν σταματά εδώ, αφού συνεχίζει να διεκδικεί τη διεύρυνση του προγράμματος.  Το θέμα αυτό, μεταξύ άλλων, έθεσε και στον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα ξαναπροτείνοντάς του την υπογραφή ενός διευρυμένου ως προς τους άξονές του πλαισίου συνεργασίας-μνημονίου του ΟΑΕΔ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς εταίρους και φορείς του επιχειρείν, και το οποίο θα χαρακτηρίζεται από σταθερό και μόνιμο θεσμικό χαρακτήρα. Μεταξύ των προτάσεων του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη, οι οποίες έγιναν κατ’ αρχήν δεκτές από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβάνονται και οι εξής:

  1. Ίδρυση και λειτουργία κοινών Υπηρεσιών για τη συμβουλευτική στην απασχόληση και στην επιχειρηματικότητα.
  2. Διεύρυνση της χρονικής διάρκειας του προγράμματος 55-67 («Πλησίον της Σύνταξης», από 1+1 έτη, που ισχύει σήμερα, σε 3+1 έτη).
  3. Διεύρυνση και ενίσχυση του προγράμματος για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (ΑμεΑ, απεξαρτημένοι, αποφυλακισμένοι, κ.λπ.), εντάσσοντας σε αυτό ως δικαιούχους φορείς εργασίας και τους δήμους (ΝΠΔΔ) για 3+1 έτη εργασίας.
  4. Θέσπιση εξειδικευμένων προγραμμάτων για τις ηλικίες 18-40 ετών.
  5. Θέσπιση εξειδικευμένων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των γυναικών.

Δείτε στον σύνδεσμο, που ακολουθεί: Πίνακας με τις θέσεις ανά κλάδο και ειδικότητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share