15ος Κύκλος Επιτάχυνσης OK!Thess – Υποβολή αιτήσεων για startups

15ος Κύκλος Επιτάχυνσης OK!Thess – Υποβολή αιτήσεων για startups
Αν έχεις μια καινοτόμο ιδέα και θέλεις να την εξελίξεις επιχειρηματικά, δήλωσε συμμετοχή στον 15ο Κύκλο Επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess.

Το OK!Thess συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του για την ενίσχυση της κοινότητας των startup επιχειρήσεων, επιδιώκοντας με συνέπεια να εμπνέει, να στηρίζει και να ενώνει όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα.  

Ο 15ος κύκλος επιτάχυνσης, με όλες τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΟΚ!Τhess, θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των ομάδων στον χώρο του ΟΚ!Τhess και, κατά περίπτωση, με τη χρήση ψηφιακών μέσων.

Επίσης, όλες οι διαδικασίες για την ένταξη στον 15ο κύκλο επιτάχυνσης, από την πρώτη αξιολόγηση μέχρι τη συμμετοχή στο Bootcamp και την τελική αξιολόγηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα γίνουν με φυσική παρουσία των ομάδων. Κάθε ομάδα που θα συμμετέχει τόσο στο Bootcamp όσο και στον κύκλο επιτάχυνσης, πρέπει να μπορεί να εκπροσωπηθεί σε όλες τις δράσεις από τα μέλη της με φυσική παρουσία.

Τι είναι το πρόγραμμα επιτάχυνσης

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess απευθύνεται σε επιχειρηματικές ομάδες που έχουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποστήριξης καινοτόμων επιχειρηματικών ομάδων, διάρκειας 12 εβδομάδων, που βοηθά τους συμμετέχοντες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο και επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε μεγάλες αγορές διεθνώς.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης περιλαμβάνει εργαστήρια και masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας και μεθοδολογίας επιχειρηματικής ανακάλυψης, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρους ιδρυτές startup εταιρειών και mentoring από επιτυχημένους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας.

Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess έχει υποστηρίξει περισσότερες από 150 καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της πόλης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Σταθερό συνεργάτη για τις ανάγκες του προγράμματος αποτελεί το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ).

Χρονοδιάγραμμα
  • 14 Μαρτίου (23:59): Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • 16 Μαρτίου: Ολοκλήρωση της Α’ φάσης αξιολόγησης και πρόσκληση των αιτούντων που θα επιλεγούν στο Bootcamp.
  • 17 Μαρτίου – 22 Μαρτίου: Διεξαγωγή του Bootcamp (εργαστήρια διάρκειας 20 ωρών, υποχρεωτικής παρακολούθησης).
  • 24 Μαρτίου: Παρουσιάσεις των ομάδων που ολοκλήρωσαν το Bootcamp στην επιτροπή αξιολόγησης (Pitching Event).
  • 24 Μαρτίου: Ανακοίνωση των ομάδων που θα γίνουν δεκτές στο πλήρες πρόγραμμα του 15ου κύκλου επιτάχυνσης.

Για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων πριν από την υποβολή της αίτησής τους, οι coaches του OK!Thess θα είναι διαθέσιμοι για online συναντήσεις κατόπιν ραντεβού. μέσω του e-mail: mail@okthess, για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους για την επιχειρηματική ιδέα τους και το πρόγραμμα επιτάχυνσης.

Περισσότερες πληροφορίες: https://okthess.gr/el/apply/

Share