Ετήσιες υποτροφίες σε παιδιά προσφέρει ο Ιωνικός σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Ετήσιες υποτροφίες σε παιδιά προσφέρει ο Ιωνικός σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη
Ο Ιωνικός αναλαμβάνει όλο το κόστος των ετήσιων υποτροφιών των παιδιών του προγράμματος «Αθλητισμός για όλους» του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Eτήσιες υποτροφίες σε παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών προσφέρει ο Ιωνικός σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, για την περίοδο 2023-2024, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητισμός για όλους».

Έως τις 30 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα 213 2004813 και 213 2004874 και στο e-mail: tmima_koinprostasias_progr@nikaia-rentis.gov.gr ή στο e-mail του συλλόγου aoionikos@yahoo.gr, ώστε να συμπληρώσουν μια σχετική φόρμα με τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του παιδιού καθώς και το άθλημα το οποίο επιθυμούν. Αυτή η φόρμα καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν, θα αξιολογηθoύν και θα προκύψουν μετά από κλήρωση οι επιτυχόντες.

Ο Ιωνικός αναλαμβάνει όλο το κόστος για τους επιτυχόντες (ετήσια συνδρομή, ρουχισμό, δελτίο, συμμετοχή σε αγώνες, πλήρη καρδιολογικό έλεγχο), οι οποίοι θα προκύψουν σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, γιατί…«H πρόσβαση στον αθλητισμό είναι δικαίωμα που δεν πρέπει να σχετικοποιείται από οικονομικούς περιορισμούς».

Πιο συγκεκριμένα, οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω αθλήματα:

  • Μπάσκετ: 1 θέση για αγόρι/1 θέση για κορίτσι 5 έως 12 ετών
  • Βόλεϊ: 1 θέση για αγόρι/1 θέση για κορίτσι 5-12 ετών
  • Πυγμαχία: 1 θέση για αγόρι 9 έως 13 ετών
  • Πόλο: 1 θέση για αγόρι 6 έως 9 ετών
  • Κολύμβηση: 1 θέση για αγόρι/1 θέση για κορίτσι 5 έως 8 ετών
  • Τένις: 1 θέση για κορίτσι 5 έως 9 ετών
  • Άρση Βαρών: 1 θέση για αγόρι/1 θέση για κορίτσι 10 – 12 ετών

Το πρόγραμμα «Αθλητισμός για όλους» ξεκίνησε, για πρώτη φορά, στον Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη πριν από έναν χρόνο, όπου δόθηκαν 15 υποτροφίες. Aφορά παιδιά ηλικίας 5-12 ετών όλων των εθνικοτήτων που ζουν στην πόλη.

Share